Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Attraktioner > Drypstenshuler
 


Drypstenshuler
Der findes  flere hundrede huler og grotter på Mallorca.


Dragegrotterne, Cuevas del Drach

Drypstensgrotterne, som ligger lige syd for Porto Cristo på østkysten, er et af de klassiske udflugtsmål på Mallorca. Grotterne er over 200 meter dybe og har seks underjordiske søer, bla. verdens største underjordiske sø - Martel søen.

Hulen blev opdaget for godt 100 år siden, da franskmanden E. A. Martel og hans ekspeditionshold som med nyt udstyr trådte ned i en i forvejen kendt hule og gjorde en stor opdagelse, nemlig den 177 meter lange underjordiske sø, der i dag hedder Martell-søen.

Dengang måtte de fra lyset af petroleumslamper se de fantastiske drypstensformationer, og de har med garanti ikke lukket et øje i dagevis efter opdagelsen.

Men det var først i 1925, at hulen blev forsynet med stier til publikum, og i 1935 blev der sat elektrisk lys op.

Manden bag lyssætningen, som arbejdede i fem måneder, var så overstrømmende glad bagefter, at han nægtede at modtage penge for sit store arbejde.

Og det er ikke uforståeligt, for man kunne godt have lyst til at prøve at fare vild i hulen og opleve den på egen hånd

Ved slutningen af den 2.400 meter lange tur, er højdepunktet den romantiske minikoncert fremført på robåde fra en af søerne, det er ikke udsædvanligt at koncerten overværes af adskellige hundrede personer, men når bådene stille glider gennem vandet og de første toner lyder, er der så stille at man kan høre en knappenål falde på gulvet.

Dragegrotterne har åbent dagligt fra 10-17. Rundvisning I højsæsonen kan der være ret mange mennesker her. Hvis du selv kører hertil, så forsøg derfor at komme tidligt.
 

Information på deres website om åbningstid og pris, Læs mere
 
Andre tilgængelige grotter:

Cuevas dels Hams

Ligger lige inden man kommer til Porto Christo og rummer ligeledes en underjordisk sø, som dog er mindre end søen i Cuevas del Drach.                                               Læs mere...

Cuevas Campanet

Ligger i Campanet, lidt nord for byen Inca. I denne 1300 meter lange hule findes verdens største stalakit.             

Cuevas de Arta

Ligger udenfor Arta på øens nordøstlige del ud til Middelhavet. Adgangen til Arta-grotterne er helt special. Fra et lille plateau højt over havet med lodrette klippevægge fører en trappe 30 meter op til indgangen, som skjuler nogle virkelig store og flotte grotter.                                                              
Læs mere...                                                      
Cuevas de Genova

En af Mallorcas små grotter. Den ligger i landsbyen Genova lidt udenfor Palma.

 

 
 
 

 

 

Er du "også" til aktiv ferie med udfordringer? så læs her under...

 
   
 

 

Rocksport i Puerto Polensa har  specialceret sig i, grotte og hule udforskning, samt har kurser for uøvede og mere trænede. Mange års erfaring som guide og instruktør.
www.rocksportmallorca.com

   
  Se mere: Vandring & klatring