Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Praktisk viden > Værd at vide > Flora og fauna
    


Vilde blomster, trækfugle og en stor variation af landskaber gør Mallorca til et af middelhavets rigeste naturområder.

Naturen på Mallorca er udsædvanlig righoldig. Det skyldes de meget forskellige levesteder i bjerge og klipper, skov og klitter, kalkskrænter og sletter med landbrug og dels er det et resultat af den isolerede beliggenhed i havet. Rovdyr, som fik udryddet arter andre steder i verden, nåede aldrig frem til Mallorca, så den naturlige hjemmehørende flora og fauna på øen overlevede.

Mallorca har mere end 1300 blomstrende planter, hvoraf 40 arter kun findes her. Når man besøger Mallorca om foråret, når mandeltræerne blomstrer, er sletten en sky af hvide og lyserøde blomster. Højt oppe i Serra de Tramunta bjergene er luften klar og krydret med duften af nåletræer, og på de stejle sider er der anlagt skyggefulde appelsin- og citronplantager i de udgravede terrasser, og fra vejrbidte træer høstes mængder af oliven, der er en vigtig ingrediens i det mallorcinske køkken.
På den hede slette ses de karakteristiske johannesbrød-træer med deres voksagtige, flaskegrønne blade.

Den righoldig flora på øen omfatter også  lavendel, enebær, myrte, kamille, vilde margueritter, gladiolus, forskellige orkideer og blodrøde valmuer, der hver især lægger et karakteristisk farvestrøg i landskabet. 
Om sommeren krydres luften med duften af rosmarin, timian, fennikel og hvidløg, og i landsbyerne blomstrer de skarlagenrøde geranier i deres urtepotter.


Overalt på Mallorca er fuglelivet meget rigt og varieret: Højt over Serra de Tramuntana på ses den kæmpemæsige munkegrib, høgeørn, kongeørn, fiskeørn, og øen rummer mange forskellige biotoper med bl.a. biæder, hærfugl og en mangfoldighed af havfugle og sangfugle.

Vådområderne ved S'Albufera i den nordøstlige del af Mallorca tiltrækker flamingoer, klirer, pibere, hejrer og hønsefugle. Desværre har øboerne smag for sangfugle og drosler på en anden og mere bogstavelig facon, og småfuglene jages og indfanges mange steder ulovligt. Snepper, turtelduer og vagtler er ofte på menukortet i sæsonen.

Dyrelivet omfatter kaniner, spanske arter af hare og væsel samt pindsvin og flagermus. Alle fire slangearter findes her foruden adskellige interessante firben, heriblandt Lilfords murfirben der kun findes på småøerne omkring Mallorca.