Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Fornalutx

En malerisk lille bjergby.

Denne charmerende lille bjerglandsby Fornalutx - kåret som den smukkeste by på Mallorca - ligger 3 kilometer nordøst for Sóller, omsluttet af citrus og olivenlunde med storslået udsigt til Mallocas højeste bjerg Puig Major.

Byen har brolagte, trappeformede gader med indtagende og velholdte huse, det gamle vaskehus, og en lille plads med træer og brønd, herfra fører en bred stentrappe op til kirken, og på et hjørne ud mod pladsen ligger et par resturanter og barer, hvor den lokale befolkning sidder og spiller kort - herligt fredeligt er det at sidde her og nyde et lille glas. 
Her

Man bør vandre lidt rundt i de stejle og krogede gyder og nyde stilheden, inden man spadserer  ned til Sóller igennem citruslundene og tager sporvognen hjem til Puerto de Sóller.

Se billedet i orginal størelse taget af Annelise Asbjerg

Forslag til vandretur:
Du kan  køre derop med bussen til Alcudia og stå af ved skiltet til Fornalutx. Spadser nu ned af den stille vej med en fantastisk udsigt over dalen, indtil du når byen.
Fornalutx og den anden lille by Biniaraitx som du paserer ned til Sóller samt de mange terrasser på bjergsiderne blev anlagt af araberne, da de hurtigt indså, at her var rigeligt vand til havebrug.
De to små byer ligger nemlig ideelt i en lun dal, omgivet af nogle af Mallorcas højeste bjerge på alle sider. Der er dejligt at gå her med haver og appelsinlunde på begge sider, og stilheden er vidunderlig.
Lige inden du kommer til Sóller passeres
landbrugsselskabet 
”Sa Bartomeu” som fremstiller alt i olivenolier og andet godt.