Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Attraktioner  > Gallerier og kunsthåndværk
    


Den catalanske kunstner Joan Miró var tiltrukket af 
lyset på Mallorca og tilbragte de sidste 27 år af sit 
liv i udkanten af Palma.

Miró var allerede som barn tiltrukket af øens landskaber og inspireret af af dens lys og havets og himlens dybblå farve.
I 1956 flyttede Miró til Mallorca sammen med sin mallorcinske hustru. De slog sig ned i Son Boter, en landejendom fra 1600-tallet i cala Major. Et af hans kendetegn er hans forkærlighed for grundfarverne postrød, himmelblå, citrongul osv., og hans ynglingsmotiver blev, stjerner, fugle og kvindeskikkelsen.
Et af hans keramikværker, der fylder en mur kan ses ved søen neden for katedralen i Palma.

I dag er Palma centret for et levende kunstmiljø med flere end 50 privat ejede gallerier og et stigende antal udstillingslokaler.
Det er ofte blevet sagt, at maleriet har vundet over musikken i spanske teenageres hjerter, og selv om det i hvert fald er en overdrivelse, kan der ikke være nogen tvivl on, at billedkunsten er blevet genoplivet samtidig med den renæssance, der på Balearerne har fundet sted efter Franco.

Den kendteste baleariske billedkunstner er Miguel Barceló, født i Felanitx i 1956 og nu er sin generations førende avant- gardemaler. Kun ét af hans billeder er nu udstillet i Palma, på Museu d'Art Espanyol Contemporani.
E-mail  gerne et forslag til nye emner.

Galleri Asbæk
Galeria Gianni Giacobbi
Fundación Pilar y Joan Miró
Palau Solleric
Circulo de Bellas Artes
Centro de Cultura
Fundación Berceló
Galeria Juan Guaita
Galeria Xavier Fiol