Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Praktisk viden > Værd at vide > kriminalitet på Mallorca
    


Kriminalitet på Mallorca

Mallorca har en forholdsvis lav kriminalitet, men som altid, når det gælder turiststeder, skal man være opmærksom på lommetyve. Undgå at have for mange værdisager på dig, når du går ud. Tag hellere et kreditkort og lidt kontanter i inderlommen end at gå rundt med en stor håndtaske. Brug hotellets safetybox til dine værdisager.

Brug hotellets safetybox til dine værdisager og lad være med at tage dine bedste smykker med på ferie – det er lommetyvene, som er mest interesseret i dem.

Her er lidt personlig erfaring:
I Palma kan du møde blomsterpiger, men hold dig langt væk fra dem når de vil sælge dig en enkelt blomst, de skal som betaling have den mindst pålydende mønt og det har du sjældent og de hjælper gerne med at kigge i din pung, og du opdager først næste gang du skal bruge penge, at pungen er tom.


Hvad du skal gøre, hvis du bliver bestjålet.

Hvis du bliver udsat for tyveri på Mallorca skal du anmelde det til det lokale politi. Dette er en forudsætning for, at du kan få erstattet dine ting af dit forsikringsselskab. Få derfor en kopi af anmeldelsen/politirapporten med hjem.

Stjålet kreditkort

Hvis dit kreditkort bliver stjålet skal du straks ring til bank, PBS eller kreditkortselskab, så kortet kan blive spærret.     
Spærring af kreditkort

Stjålet flybillet

Hvis du får stjålet din flybillet skal du kontakte flyselskabet. Hvis du kan dokumentere, at du rent faktisk har bestilt og betalt den, kan rejsebureauet eller flyselskabet udstede en nødbillet. I praksis vil dit navn ofte fremgå af computersystemet, så du kan dokumentere din reservation bare ved at vise dit pas. For at få en ny billet, skal du underskrive en "tro og love erklæring", en såkaldt Indemnity Form, hvori du lover, at du hæfter for den forsvundne billet, hvis den bliver brugt inden udløbsdatoen. Det er imidlertid ikke gratis at få udstedt en ny billet. Det er faktisk temmelig dyrt. Nogle flyselskaber kan godt finde på at tage op mod 600 kroner for at udstede en ny billet.

Stjålet pas

Hvis du får stjålet dit pas skal du kontakte nærmeste danske konsulat eller ambassade. Her kan du få udstedt et midlertidigt pas (pris: 225 kr.) Et midlertidigt kørekort koster 45 - 385 kr. afhængig af type. Konsulatet/ambassaden kan også hjælpe dig med at få overført penge hjemmefra, men det koster et gebyr på 450 kr.

Du kan ringe til Udenrigsministeriet på tlf. +45 33 92 00 00 eller klikke ind på konsulater og se adresse og tlf. nr. på den danske ambassade.

Andet

Din almindelige indboforsikring vil ofte dække dine tab ved tyveri. Der findes dog nogle begrænsninger. Eksempelvis dækkes tyveri af rede penge normalt kun med maksimalt et par tusind kroner.