Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os



 

 



 

 

 

 







Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Praktisk viden > Vin og mad


Spanien er et af verdens helt store vinlande.  Noget af denne vin produceres på Mallorca. Det gælder såvel rød-, hvid- som rosévin.


I Vin-info kan du læse lidt om disse vine!

Bodega  José L. Ferrer
Vingården ligger i  Binissalem og fremstiller noget af den mest velsmagende vin på Mallorca og de har en mindre eksport til bla. Danmark. Læs mere her

 

 

 

 

 

 


På Mallorca kan alle menuér, spanske som ikke-spanske nydes. Lokalt spiser mallorcinerne stort set den samme mad som man spiser i selve Spanien.

Specialiteter fra Balearerne:

Aroz Brút, kraftig suppe med ris, grøntsager og kød (høne og svin).

Aroz a la Marinera, ris og fisk.

Escalduns, hønsekød og kartofler smagt til med mandler og pinjekerner.

Fritto Mallorquin, velsmagende ret af fjerkræindmad, grøn peber, kartofler og porrer.

Ensaimadas, rundformet kage med græskarmarmelade eller fløde indeni. Mallorcinsk specialitet hvor i den seje dej består af svinefedt, mel, vand og æg bagt i olie. Overdrysses med flormelis efter bagning.

Gazpacho, frisk spansk krydret tomatsuppe. Nydes kold.

Paella er en udbredt spansk nationalret som varieres på utallige måder efter egn og forhåndenværende råstoffer.
Grundsubstansen i paella er ris kogt med safran tilsat forskellige ingredienser, såsom: Blæksprutter, muslinger, rejer, løg, kylling, svinekød, bønner m.m. Tilberedes i en speciel pande - heraf navnet paella - som retten serveres i.

Salsa Mahonesa (optræder under navnet mayonnaise, som oprindeligt stammer fra Mahón, Menorca).

Opskrift på Salsa Mahonesa: Ingredienser: 2 æggeblommer, 1/4 tsk. salt, 1/4 tsk sennepspulver, 1 kop olivenolie, 2 spsk vineddike eller 1 tsk citronsaft. Æggeblommer, salt og sennepspulver røres i en blender ved lav hastighed. Olien tilsættes langsomt i en fin stråle under hurtig omrøring, når den passende konsistens er opnået, tilsættes det syrlige og der færdigrøres.

Queso Mahonnes, ost fremstillet på Menorca.

Sopa Mallorquina, kraftig suppe tilberedt på brød og grøntsager.

Sobrasada, stærkt krydret smørepølse lavet på flæsk og paprika.

Tapas, betegnelse for kolde og lune småretter som nydes over hele Spanien.

Tumbet, aubergineskiver o.a. grøntsager stegt i olie. Serveres gerne sammen med en omelet.