Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Praktisk viden > Vin og mad > Vin produktion


Bodega   José L. FerrerDanskernes ferieparadis Mallorca, er der ikke mange som forbinder med fremstilling af vin og specielt ikke den dyre kvalitetsvin som en "Grand Reserva-Kvalitet" er.
Og hvem har nogensinde hørt om et vindistrikt midt på øen, som hedder Binissalem-Mallorca. Det fik det officielle blå stempel som selvstændigt D.O. vinområde (denominacion de Origen) i 1991. Det betyder en godkendt geografisk oprindelse.

Mallorca's produktion af vin er stor og dækker øens eget forbrug, der er som regel ikke meget til eksport så derfor er det lidt af en sjældenhed at se på det danske marked.   


Vinene er stilmæssigt, som spanske vine var i ”gamle dage” for snart en snes år siden og før den tid. Der er en næsten ”oversøisk” modenhed i frugten, men samtidig fornemmes en kraftig struktur og garvesyre. Det er vine der absolut vil tiltale de forbrugere, som kan lide en fyldig og veludviklet vin uden aggressiv garvesyre. De kæver dekantering en halv times tid.


Produktionsområdet er på 70 Ha. beliggende på en let bølget slette nord for Palma, på øens centrale plataeu, i læ af Sierra de Alfabia bjergkæden mod nord og har en årlig produktion på ca. 600.000 flasker.
Vinkælderen
Producenten bruger en blanding af små franske og amerikanske egetræsfade til lagringen af vinen, inden den hældes på flasker.


Drue typer
De vigtigste blå druesorter er den lokale Manto Negro (93%) samt Callet, og den vigtigste grønne er Moll. Der dyrkes ligeledes en del Tempranillo og Monastrell til rødvine samt Parellada og Macabeo til hvidvine.Importøren
Vinhandler Kurt Hansen, K.H.Import i København, har det største udvalg herhjemme i spanske vine. Det omfatter omkring 50 forskellige huse og et sortiment af cirka 200 mærker. Hans ambition er at dække hele Spanienskortet, incl. Malloraca, hvilket må siges at være lykkedes godt.

Vinene føres fra alle områder i hvid, rosé og rød, samt i alle prisklasser fra en god hverdagsvin til kr.30- og op til flere hundrede kroner for en rigtig god Rioja til festlige lejligheder.


Nærmeste forhandler oplyses på : sanda@sol.dk
 


Bodegaen
Gården Josè L. Ferrer, en estimeret Bodega (vingård på spansk) blev grundlagt i 1931.


Vinkyperen

Produktionen af den udsøgte "Reserva" er lille, og vinen hører ikke til de billigste. Høsten er enten solgt eller forudbestilt på forhånd.