Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
 Her er du: Forside > Praktisk viden > General informationGeneral information

Mallorca er med sine 3640 km2 den største af De Baleariske Øer. 

Den ligger i den vestlige del af Middelhavet, ca. 200 kilometer fra den spanske vestkyst - nogenlunde lige langt fra Frankrig, Italien og Nordafrika. Andre øer i gruppen er bl.a. Menorca, Ibiza, Formentera og Cabrera. Øens areal er 3.650 km2 - nogenlunde som Fyn (ca 90*65 km). Kystlængden er mere end 550 km. Til Mallorca hører også øen Cabrera, som er udlagt som nationalpark. Den vestlige og nordvestlige del af øen er bjergrig. Puig Mayor rækker 1.445 meter i vejret. Af spændende geologiske formationer kan nævnes underjordiske drypstenshuler flere steder på øen.

Geografisk set kan Mallorca deles op i tre. Serra de Tramuntana, den imponerende bjergkæde, der strækker sig over hele øens vestlige side. Det frugtbare lavland kaldet Middelhavets køkkenhave med mange små marker, hvor der dyrkes grønsager og frugter. Og sidst østkysten med de mange smukke badebugte, cala’er.

Palma er hovedstad for Mallorca og de Baleariske Øer. En charmerende storby med alt fra store indkøbscentre, berømte seværdigheder og små hyggelige gader med forretninger og tapasbarer. I stærk kontrast til Palma står de små landsbyer, der i siestaen nærmest ser forladte ud med deres tilskoddede vinduer.

Befolkning som er på 800.000 indbyggere hvoraf de 628.000 bor i selve Palma, det mangedobles i turist-sæsonen, men fortvivl ikke, forlader du de overfyldte strande og drager på opdagelse inde på øen finder du idylliske dale og gamle landsbyer hvor tiden næsten er gået i stå.  

Vejr og klima
Flora og fauna
Årets begivenheder