Spanien er
et af verdens helt store vinlande.
Noget af denne vin produceres på
Mallorca. Det gælder såvel rød-, hvid-
som rosévin.
I Vin-info
kan du læse lidt om disse vine!
Bodega
José L. Ferrer
Vingården
ligger i Binissalem
og fremstiller noget af den mest
velsmagende vin på Mallorca og de har en
mindre eksport til bla. Danmark. Læs
mere her
|
På Mallorca kan alle menuér, spanske som
ikke-spanske nydes. Lokalt spiser
mallorcinerne stort set den samme mad som
man spiser i selve Spanien.
Specialiteter
fra Balearerne:
Aroz Brút,
kraftig suppe med ris, grøntsager og kød
(høne og svin).
Aroz a
la Marinera, ris og fisk.
Escalduns,
hønsekød og kartofler smagt til med
mandler og pinjekerner.
Fritto
Mallorquin, velsmagende ret af fjerkræindmad,
grøn peber, kartofler og porrer.
Ensaimadas,
rundformet kage med græskarmarmelade
eller fløde indeni. Mallorcinsk
specialitet hvor i den seje dej består af
svinefedt, mel, vand og æg bagt i olie.
Overdrysses med flormelis efter bagning.
Gazpacho,
frisk spansk krydret tomatsuppe. Nydes
kold.
Paella
er en udbredt spansk nationalret som
varieres på utallige måder efter egn og
forhåndenværende råstoffer.
Grundsubstansen i paella er ris kogt med
safran tilsat forskellige ingredienser, såsom:
Blæksprutter, muslinger, rejer, løg,
kylling, svinekød, bønner m.m.
Tilberedes i en speciel pande - heraf
navnet paella - som retten serveres i.
Salsa
Mahonesa (optræder under navnet
mayonnaise, som oprindeligt stammer fra
Mahón, Menorca).
Opskrift
på Salsa Mahonesa: Ingredienser: 2 æggeblommer,
1/4 tsk. salt, 1/4 tsk sennepspulver, 1
kop olivenolie, 2 spsk vineddike eller 1
tsk citronsaft. Æggeblommer, salt og
sennepspulver røres i en blender ved lav
hastighed. Olien tilsættes langsomt i en
fin stråle under hurtig omrøring, når
den passende konsistens er opnået, tilsættes
det syrlige og der færdigrøres.
Queso
Mahonnes, ost fremstillet på Menorca.
Sopa
Mallorquina, kraftig suppe tilberedt på
brød og grøntsager.
Sobrasada,
stærkt krydret smørepølse lavet på flæsk
og paprika.
Tapas,
betegnelse for kolde og lune småretter
som nydes over hele Spanien.
Tumbet,
aubergineskiver o.a. grøntsager stegt i
olie. Serveres gerne sammen med en omelet.
|