Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Sóller

Den pittoreske by Sóller

Sóller by er helt omkrandset af bjerge og lunde af citron- og appelsintræer, så det er ikke for meget at kalde området for appelsindalen. Nogle kalder ligefrem denne frodige dal for Mallorcas have og klimaet her skulle være noget af det sundeste på Mallorca.

Byen er velstående med smukke herregårde og huse bygget af emiraterne, der vendte tilbage fra Frankrig. Torvet med de mange udendørs caféer er samlingspunktet for alle og der er en livlig aktivitet fra morgen til aften, ikke mindst ved markeds-hallen som ligger få meter fra torvet og hele formiddagen kan man der købe friske grønsager, fisk og kød.
Lørdag formiddag holder Sóller markedsdag hvor alt mellem himmel og jord kan købes.

Byen har mange snævre gader og en hel del seværdige huse, bla.Santa Domingo klostret er en smuk bygning med barok-facade og en smuk klostergård.

Fra Sóller er der et par gode småture at vælge imellem, bla. en spadsertur på 3 kilometer til Fornalutx som er blevet kåret til den smukkeste by i SpanienDe tapre kvinder
En af de mest folkelige fester på øen finder sted i Sóller den første mandag i maj. Ses valentes dones- (de tapre kvinder) afholdes til minde om de tyrkiske sørøvers overfald på byen i år 1561. Under store festivas genoplives kampene mellem mauerne og kristne med deltagelse af byens kvinder.


Sóller marked
Det er altid en spændende oplevelse at købe friske grønsager og frugt på markedet. Det er nemt at sammensætte en menu af de bjerge af auberginer, peberfrugter,tomater og kål. Æg, fisk og kød er altid friskt og frugten har den særlige smag, der kommer, når den har fået lov at modne på træet.Kirken
Byen domineres af den smukke kirke på torvet 
Sant Bartomeu fra det 16th århundrede.

Åbningstider:
Dagligt 10.30-13.00 og 14.45-17.15
Fredag og Søndag eftermiddags lukket.


Sóller by museum
Sóller by-museum ligger i centrum af byen, og har mange spændende antikviteter, malerier og  andet af interesse fra Sóller's fortid.  


Naturvidenskabelige
Museum

Museu Balear de Ciències Naturals i Jardí Botànic har til huse i en stor herregård fra århundrede skiftet.
Den ligger på Palma vejen, og har en spændende samling af fosiler, samt en mindre botanisk have.