Forside
Omregn valuta
Praktisk viden
Service siden
Ferieboligen
Forlystelser
Sport/fritid

Kontakt os 

  

 

 

 Find feriebolig

Find hotel

Find fly

Find bil

Forum


 
Her er du: Forside > Praktisk viden > Vin og mad > Vin-information
På Mallorca er ca. 4000 ha udlagt til vin-produktion. Der konsumeres meget mere vin på Balearerne end der produeres som følge af turismen. Der er én DO på Mallorca, men 2 hovedzoner: Benisalem og Felanitx. På Balearerne produceres der mest rødvine og rosévine på de lokale druer: Manto Negro, Fogoneu, Fogoneu Francés og Callet. De mallorcinske vine produceres overvejende for det lokale marked. Men i de senere år er man også begyndt at eksportere vine til bla. Danmark. Et udtryk for den forbedrede produktion gennem de senere år. Mallorcas små vin-områder har traditionelt set ikke været blandt Spaniens førende vinproducenter.

Benisalem

er det vigtigste vinområde på det centrale Mallorca, med ca. 1700 ha vinmarkder. Der produeres overvejende rødvin med en alkoholprocent på ca. 15.

Der produceres både rødvin og hvidvin i Benisalem. De tildeles ** svarende til "over middel". Vurderingen gælder forholdet mellem vinens aktuelle omdømme og prisen.
Benisalem er iøvrigt Mallorcas eneste DO.

Franja Roja
Mest kendte Mallorca bodega i Benisalem med noget gammeldags José L. Ferrer vine. Rødvin, reserva, tildeles **, årgangene 1989, 91, 92, 93, og 94 kan drikkes nu, mens 95 bør gemmes.

Felanitx
er beliggende på øens sydlige del og udgør øens største vinområde på ca. 2500 ha.
Den største producent er det lokale kooperativ med 400 medlemmer. Den vigtigste drue er Fogoneu, der giver rosévine på 9-11% alkohol.

Manacor
udgør et mindre vinområde nær Felanitx. Druen Fogoneu giver en anstændig rosé lignende vin.

Ferrer, José L, Bodegas
Benisalem. Råder over 150 ha. vinmarker og hører til blandt de bedste producenter. Vinene af Manto Negro kan købes lokalt.

Ripoll, Bodegas
Mindre bodega i Benisalem der fremstiller "Vino de Mesa" med 13% alkohol, som både har farve, boquet og karakter.